Think outside the books cu Andi Enache si Carturesti

In perioada sarbatorilor de iarna, Andi Enache s-a gandit foarte bine sa ne recomande mai multe carti de citit, dar si de oferit in dar. In acest articol puteti gasi recenzii despre cateva din cartile despre care ne-a vorbit si pe care le gasiti si le puteti rasfoi la Carturesti, in luna decembrie.

Think outside dec 2


Targul Carturestilor: micul targ de cadouri destepte.

Daca s-ar scrie o poveste de iubire intre o librarie si spiritul Craciunului, s-ar intitula, desigur, Targul Carturestilor. Ce loc din oras aduce impreuna cadouri mai frumoase decat cartile & muzica, ceaiul & turta dulce, decoratiunile & filmele, lumanarile parfumate & ghirlandele luminoase, vinurile & vinilurile si sute de minunatii gata de pus sub brad sau in ghetute?

Ca in fiecare an, v-am pregatit o #lista de recomandari, dar recomandarea principala este sa ne faceti o vizita in librarie!

#DeCitit

Zile de Craciun. 12 povestiri si 12 sarbatori pentru 12 zile” de JEANETTE WINTERSON

Pentru autoare, Craciunul e un moment fericit, „celebrarea neprevazutului“. De aceea ii place sa-l intampine scriind o poveste. Cele 12 alese aici, de o imaginatie debordanta, pline de prospetime si umor, ne ofera un portal catre „spiritul Craciunului“, unde timpul parca sta in loc, iar magicul pune stapanire pe lume. Sa gatim impreuna, ne indeamna Jeanette Winterson, savurand cele 12 feluri festive ale caror retete insotesc povestirile; dat fiind ca fiecare reteta traditionala sau nou-inventata pentru Craciun devine ea insasi un dar si ne readuce in suflet bucuria si speranta ca nu suntem si nu vom fi niciodata singuri.


“Oare o sa zboare? Cum sa-ti testezi urmatoarea idee de afaceri, in asa fel incat sa nu-ti pierzi timpul si banii” de
PAT FLYNN

Plina de sugestii practice, pe care le poti aplica chiar acum ideii tale de afaceri, “Oare o sa zboare?” combina exercitii bazate pe actiune, teste de turnesol la scara mica si studii de caz reale cu anecdote din experienta personala a autorului cu banii castigati pe internet, cu podcasturile de succes, cu testarea siteurilor de nisa si cu lansarea catorva afaceri online.

Sinceritate radical.Cum sa fii un sef dat naibii fara sa-ti pierzi umanitatea” de KIM SCOTT

Kim Scott porneste de la o idee simpla: ca sa fii un sef bun, trebuie sa iti pese cu adevarat si sa discuti deschis. Cand provoci pe cineva la o discutie fara sa-ti pese, esti intolerabil de agresiv; cand iti pasa de cineva, dar nu discuti deschis cu persoana respectiva, esti distrugator de empatic. Cand nu ai niciunul dintre aceste doua comportamente, dai dovada de o lipsa de sinceritate de-a dreptul manipulativa. 


“Femei care alearga cu lupii.Povesti si mituri ale arhetipului femeii salbatice” de
CLARISSA PINKOLA ESTES

In fiecare femeie se ascunde o creatura puternica, inzestrata cu instincte bune, pasionata, creativa şi inţeleapta. Adesea, insa, cultura şi societatea au sufocat aceasta „Femeie salbatica”, au redus-o la tacere, incercand cu obstinaţie sa o „civilizeze”, forţand-o sa-şi asume roluri rigide, care-i inabuşa elanurile. Psihanalista şi povestitoare, fascinata de mituri şi legende, Clarissa Pinkola Estes ne invita sa recuperam aceasta parte adanc ingropata in noi, vibranta, generoasa, plina şi datatoare de viaţa. Prin sapaturi psihoarheologice in ruinele subpamanteanului feminin şi facand apel la vechi tradiţii, mituri şi poveşti, ea ne deschide drumul şi ne arata ca sta in puterea fiecareia sa regaseasca, inauntrul sau, „Femeia Salbatica”.

Fara Limite.Cum sa iti atingi potentialul maxim” de JOHN C. MAXWELL

O lucrare de exceptie, dedicata nu numai liderilor, ci tuturor celor interesati de evolutia personala. In lucrarea de fata, John Maxwell identifica 17 abilitati esentiale. Pe unele dintre ele le avem deja, cum ar fi energia, creativitatea sau capacitatea de a conduce. Altele depind de propriile alegeri, de exemplu atitudinea, caracterul si actiunile intreprinse in mod deliberat. Fiecare dintre ele sunt analizate pe parcursul cartii, astfel incat sa putem invata cum sa ni le dezvoltam. Vom sti cum sa le identificam, cum sa evoluam si cum sa le aplicam in viata de zi cu zi, iar odata ce ne deblocam capacitatea, succesul nostru va creste exponential.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *