Prezentare vineri, 5 ianuarie 2018: Florentina Lungu – Arielo Education

Cursuri Copii Ploiesti si Succes Personal sunt doua fete ale aceluiasi loc de confluenta, a aceluiasi punct focal, in care s-au intalnit pasiunea, vocatia, dorinta de a face lucruri frumoase, de a le face cat mai bine si din responsabilitate fata de copii, tineri si adulti. Un spatiu dedicat activitatilor formative sau de dezvoltare personala a competentelor, pasiunilor, dorintelor profesoniale, ori personale, dar printr-o maniera distincta, diferita de ceea definim ca fiind o abordare standard, inregimentata in anumite paradigme, metode clasice, formale, standard. Un loc al dedicarii, al profesionalismul si performantei indreptate catre “celalalt”, dar facute “altfel”. Arielo Education duce aceste lucruri la un alt nivel, la nivelul asumarii responsabilitatii active catre comunitate si societate.

Echipa Arielo isi spune propria poveste, astfel:

A fost odata ca niciodata

R eala nevoie ca cineva sa contribuie cu

I dei outside the box.

E chipa care de 7 ani cauta neincetat sa

L ase in urma o cale

O nesta si sigura pentru ca

EDUCATIA din viata copiilor si adultilor sa ghideze valorile personale astfel incat lumea sa fie un loc mai bun, mai valoros.

Asociatia Arielo Education este insufletita de o echipa ajunsa la cea mai buna versiune a sa, dezvoltand programe atent alese pentru cei care, cu bucurie aleg sa urmeze cursuri sub indrumarea ei.

De-a lungul timpului a dezvoltat si sustinut o serie de  cursuri si cluburi pentru copii unice în Ploiesti si în Jud. Prahova, printre care se numara:

– curs si club de public speaking si comunicare, organizat atat la sediu cat si în scoli din Ploiesti

– La povesti cu Nosy – singurul club de lectura din jud. Prahova asistat de un caine de terapie_DSC0265 (2)

– Kids Debate – singurul club de debate din jud. PH adresat copiilor din categoria de varsta 7 – 12 ani

– cursul “Dezvoltarea Inteligentei Emotionale” organizat atat la sediu cat si în 8 scoli partenere din Ploiesti si jud. Prahova

– RADIO Junior – curs introductiv în lumea radio pentru copii DSC_6066

– Curs de citire rapida

– este singurul afterschool din  Ploiesti care lucreaza cu grupe de maxim 8 copii

– curs “Leadership si finante personale pentru copii” organizat atat la sediu cat si în 2 scoli partenere.

Din 2015, Arielo este centru de pregatire, pretestare si sustinere a examenelor Cambridge, de atunci au organizat cu succes peste 10 sesiuni de pretestare si sustinere a acestor examene, evenimente la care au participat peste 700 de copii.

Scolile cu care au colaborat de-a lungul timpului atat pentru cursuri de lunga durata cat si pentru atelierele organizate în cadrul programului scoala Altfel sunt: Grigore Moisil, H. M. Berthelot, Nicolae Simache, Nicolae Balcescu, Nicolae Iorga, scoala Spectrum, G. E. Palade, Lic. Carmen Sylva, Sf. Vineri, Sc. Gen. Strejnicu, Lic. Nicolae Iorga – Valeni de Munte

De 7 ani au organizat in fiecare vara o tabara de dezvoltare personala si limba engleza la care au participat peste 170 de copii.

 IMG_20170716_213838

“De ce are nevoie copilul?” pare a fi o intrebare cu raspunsuri foarte simplu de dat.

E clar ca nevoile de baza primeaza, dar e obligatoriu ca acestora sa li se alature disponibilitatea emotionala a adultilor si caldura relationala. De fapt, si acestea fac parte tot din categoria nevoilor de baza.

Pentru a se dezvolta armonios, pentru a trece prin copilarie cu zambetul pe buze sina ajuge la o adolescenta echilibrata si, mai apoi, la o viata adulta asumata, copilul trebuie sa fie apreciat, sa se oglindeasca in ochii “celor mari” care-l ghideaza, sa reuseasca sa-si identifice si sa-si verbalizeze emotiile si sa cultive relatii calde si sincere cu cei din jur.

Pe langa invatarea si aprofundarea limbilor straine si participarea la cursuri si ateliere cu tematica diversificata, copilul de la “Cursuri Copii Ploiesti” deprinde ce sunt empatia, prietenia, apartenenta, increderea.

Rolul lor principal?

Acela de a-l vedea si a-l auzi, de a-l simti si a-l sprijini, de a-l accepta asa cum este si a-l sustine sa se integreze in comunitate, de a-l ajuta sa se descopere si sa-si descopere competentele.

Acestea sunt doar o mica parte din minunatiile care se intampla sub umbrela Arielo, in cadrul proiectelor Cursuri Copii Ploiesti si Succes Personal.

Iar nu in ultimul rand, echipa Arielo este o asociatie care isi preia rolul de garant si promotor al unui tip de responsabilitate sociala si morala pe care-l doreste a fi definitoriu si un dat pentru societatea romaneasca, atat pentru generatiile noastre, cat si pentru generatiile urmatoare. Construirea unei comunitati responsabile, constiente, implicate, active, a unei societati mai bune si sustenabile, producerea si infuzia de valoare la nivelul comunitatii pentru noi si pentru ceilalti, in vederea unei lumi mai bune, reprezinta scopuri, valori si principii, prin derularea unor proiecte sociale care sunt deja o certitudine.

Despre tot ce am vorbit pana acum, dar si multe altele care n-au putut fi cuprinse in cateva cuvinte, vom afla mai multe vineri, 5 ianuarie, la prima intalnire din noul an a Clubului de Networking, de la Florentina Lungu si intreaga echipa Arielo Education.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *